Vinyl Stickers (Stickers voor eenmalig gebruik)

Er zijn twee soorten vinyl stickers: stickers zonder folie (deze zitten alleen op een vel en kun je er afhalen zoals een normale sticker, bijvoorbeeld muurstickers) en stickers met folie (deze hebben over de sticker een doorzichtige folie zitten). 

Voordat je gaat plakken
Zorg ervoor dat de ondergrond vetvrij is. Met name bij glazen potten is het belangrijk om ze goed af te wassen en te drogen. Vinylstickers plakken het beste op een gladde ondergrond, zoals glas, meubels en gladde muren. Als je de stickers op hout gaat plakken, zodat er dan voor dat het hout goed geschuurd is (zo glad mogelijk) en vetvrij.

Stickers plakken zonder folie er overheen
Je kunt deze stickers gewoon van het witte vel afhalen en opplakken. Je kunt de stickers niet meer verplaatsen, dus kijk goed waar je ze plakt. Klaar met plakken? Wrijf overal nog eens goed overheen met je vinger of een pasje (let op dat je de sticker niet kapot maakt), zodat de sticker goed hecht aan de ondergrond. 

Stickers plakken met doorzichtige folie er overheen
De sticker kan uit één geheel bestaan, maar in de meeste gevallen moet je alle stukken nog even los knippen van elkaar. Wil je zeker weten dat je alle stukjes netjes bij elkaar geplakt krijgt? Plak ze dan eerst even vast met een stukje tape, zo kun je blijven veranderen totdat je tevreden bent. 
Neem een sticker die je gaat opplakken, wrijf met een pasje over de doorzichtige folie (dit mag met genoeg druk!).
Haal dan voorzichtig de doorzichtige folie eraf, de sticker blijft nu aan deze folie plakken.
Doe dit voorzichtig, want als een stukje sticker niet goed aan de folie plakt kun je dit op tijd zien en nog even met het pasje over deze plek wrijven. 
Als je de sticker los hebt, plakkend aan de doorzichtige folie, dan kun je hem op plakken op de plek waar je wilt. Wrijf dan ook weer goed met het pasje over de folie, of met je vinger. Trek daarna de folie van de sticker af. Doe dit ook langzaam, zodat je goed kunt zien of de sticker aan de ondergrond plakt. Met name dunne lijntjes plakken soms moeilijk en moet je vaker vast wrijven. Soms moet je vaker wrijven om hem goed te laten plakken. Trek de folie zo plat mogelijk eraf. 

Klaar met plakken? Wrijf dan overal nog eens goed overheen met een pasje of met je vinger, zodat de sticker goed hecht aan de ondergrond. Wil je de sticker beter laten plakken? Dan kun je deze een beetje verwarmen met een föhn. Let wel goed op dat de ondergrond tegen de hitte van de föhn kan, ByJuul is niet aansprakelijk voor schade hierdoor. 

Let op! Boven de 25 graden wordt het lastiger om stickers te plakken, ze hechten dan niet goed op de ondergrond. Wij adviseren dan ook om te wachten tot de temperatuur lager is Ook als je de sticker langere tijd laat liggen kan het zijn dat deze minder goed hecht aan de folie of de ondergrond. Als de sticker eenmaal op de muur zit plakt deze wel even goed als een sticker die net nieuw is. Let ook goed op bij dunne lijntjes, deze kun je makkelijk kapot trekken als je teveel kracht gebruikt. 

Sticker verwijderen
Een vinylstiker is vaak wat lastiger te verwijderen. Soms kun je de sticker gewoon van de ondergrond halen. Haal een puntje van de sticker los en trek voorzichtig met de sticker mee.
Het makkelijkst kun je de sticker verwijderen met een glaskrabber (verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt). 
Lijmresten kun je verwijderen met stickeroplosser. 

Onze stickers zijn uitgebreid getest op verschillende ondergronden. Wanneer je een beetje voorzichtig bent, laat de sticker geen sporen na op de ondergrond. ByJuul is in geen geval aansprakelijk voor schade aan ondergronden of andere oppervlakken waar je de sticker op plakt. De stickers zijn geen speelgoed en niet geschikt voor kinderen onder de drie jaar. 

Herbruikbare stickers

Algemene informatie
Herbruikbare stickers zijn ontzettend fijn en makkelijk in gebruik. Ze bevatten geen lijm en laten dus ook geen lijmresten achter. 
Wij leveren de stickers inclusief de uitgesneden stukjes. Je hoeft deze stukjes zelf niet te verwijderen. Op het moment dat je de sticker van het vel af haalt, zullen de uitgesneden stukjes vanzelf blijven zitten. We raden je aan om eerst de volledige sticker te gebruiken en daarna pas de uitgesneden stukjes weg te gooien (omdat je er soms tijdens het plakken achter komt dat er een stukje bij zit dat je nodig hebt). Soms kun je ook nog creatieve oplossingen bedenken met de overgebleven stukjes. 

Voordat je gaat plakken
Zorg ervoor dat je raam goed schoon is. Wanneer er stof op het raam zit, zullen de stickers los laten en gaan bobbelen. Er zit al snel wat stof op je raam, dat je niet direct ziet. Je maakt je raam het beste schoon met water, eventueel met een halve ui in het water. Schoonmaakmiddelen zijn vaak vettig, wat de plakkwaliteit van statische stickers ook beïnvloedt. 

Het plakken
Je kunt de stickers direct van het vel af halen en op het raam plakken. Herbruikbare stickers hechten statisch, aan beide zijden. Je kunt dus ook zelf bepalen vanaf welke kant een tekst leesbaar is, je kunt de letters gewoon omdraaien. 

Doordat de folie statisch is, is het normaal dat er luchtbelletjes onder de folie blijven zitten. Je kunt dit niet voorkomen, maar wel verminderen. Maak hiervoor je raam een beetje nat van te voren (bijvoorbeeld met een plantenspuit). Plak de stickers op het raam en verwijder het overtollige water met een theedoek. 

Plak na gebruik de stickers weer terug op het witte vel. Heb je het vel niet meer? Gebruik een geplastificeerd vel of een zeer gladde insteekhoes (de stickers plakken op iedere gladde soort plastic). Probeer de stickers in een map of klapper te bewaren zodat ze niet kreuken. Liggend bewaren heeft de voorkeur. 

Plakken ze na enkele keren gebruiken niet meer? Maak ze dan even schoon met een vochtig doekje. Zijn ze echt een beetje verwaarloosd? Maak ze dan schoon in wat water met afwasmiddel. Laat ze even drogen op een schone ondergrond. Hierna plakken ze weer als nieuw!

 

Houtproducten

Voor onze houtproducten maken wij gebruik van een goede kwaliteit hout van de houthandel. Wij gebruiken geen hout van de bouwmarkt, omdat dit vaak opgevuld is of scheuren vertoont.

Hout is een natuurproduct en iedere plaat hout is anders van kleur. Daarnaast hebben ze ook nerven en kleurverschillen, die op ieder stukje van een plaat anders kunnen zijn. 

Door het snijden van het hout worden de randjes zwart. Bij taarttoppers zullen wij de randjes uiteraard schuren. De randjes van andere producten worden niet geschuurd, omdat dit ook het mooiste resultaat geeft. Wil je de randjes zelf schuren? Dat kan uiteraard, maar is niet nodig. Let er wel op dat je de randjes niet te vaak vast pakt, omdat je dan vlekjes kunt maken op het product (die je ook weer weg kunt vegen). 

 

Veel plezier ermee!

Wij wensen je veel plezier met de producten van ByJuul. Ben je blij met je bestelling? We vinden het leuk als je ons een foto stuurt via mail (info@by-juul.nl), via Facebook (byjuul) of via Instagram (#byjuulwebshop). 

 

© 2017 - 2024 ByJuul | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

LET OP!! HET IS NIET MEER MOGELIJK EEN BESTELLING VOOR VADERDAG (16 JUNI TE PLAATSEN). Ik heb drie dagen vakantie van 11 tm 13 juni, deze dagen tellen niet mee als werkdag. Vind je het geen probleem om je bestelling de week na vaderdag te ontvangen? Dan zie ik je bestelling heel graag tegemoet :-)