Vinyl Stickers (Stickers voor eenmalig gebruik)

Er zijn twee soorten vinyl stickers: stickers zonder folie (deze zitten alleen op een wit vel en kun je er zo afhalen, bijvoorbeeld muurstickers) en stickers met folie (deze hebben over de sticker een doorzichtige folie zitten). 

- Stickers zonder folie: je kunt deze stickers gewoon van het witte vel afhalen en opplakken. Je kunt de stickers niet meer verplaatsen, dus kijk goed waar je ze plakt. Klaar met plakken? Wrijf overal nog eens goed overheen met je vinger of een pasje (let op dat je de sticker niet kapot maakt), zodat de sticker goed hecht aan de ondergrond. 

- Stickers met folie: De sticker kan uit één geheel bestaan of je kunt, voordat je begint met plakken, nog dingen losknippen (denk aan namen die je los knipt van elkaar of losse elementen uit een sticker zoals rondjes). Neem een sticker die je gaat opplakken, wrijf met een pasje over de doorzichtige folie (dit mag met genoeg druk!). Haal dan voorzichtig de doorzichtige folie eraf, de sticker blijft nu aan deze folie plakken. Doe dit voorzichtig, want als een stukje sticker niet goed aan de folie plakt kun je dit op tijd zien en nog even met het pasje over deze plek wrijven. 
Als je de sticker los hebt, plakkend aan de doorzichtige folie, dan kun je hem op plakken op de plek waar je wilt. Wrijf dan ook weer goed met het pasje over de folie, of met je vinger. Trek daarna de folie van de sticker af. Doe dit ook langzaam, zodat je goed kunt zien of de sticker aan de ondergrond plakt. Met name dunne lijntjes plakken soms moeilijk en moet je vaker vast wrijven. Soms moet je vaker wrijven om hem goed te laten plakken. Trek de folie zo plat mogelijk eraf. 

Klaar met plakken? Wrijf dan overal nog eens goed overheen met een pasje, zodat de sticker goed hecht aan de ondergrond. Wil je de sticker beter laten plakken? Dan kun je deze een beetje verwarmen met een föhn. Let wel goed op dat de ondergrond tegen de hitte van de föhn kan, ByJuul is niet aansprakelijk voor schade hierdoor. 

Let op! Boven de 25 graden wordt het lastiger om stickers te plakken, ze hechten dan niet goed op de ondergrond. Wij adviseren dan ook om te wachten tot de temperatuur lager is Ook als je de sticker langere tijd laat liggen kan het zijn dat deze minder goed hecht aan de folie of de ondergrond. Als de sticker eenmaal op de muur zit plakt deze wel even goed als een sticker die net nieuw is. Let ook goed op bij dunne lijntjes, deze kun je makkelijk kapot trekken als je teveel kracht gebruikt. 

Sticker verwijderen? Meestal kun je de sticker gewoon van de ondergrond halen. Lukt dit niet, dan kun je een föhn gebruiken om de sticker een beetje warm te maken. Let goed op of de ondergrond tegen de warmte kan. 
Lijmresten kun je verwijderen met stickeroplosser. 

Onze stickers zijn uitgebreid getest op verschillende ondergronden. Wanneer je een beetje voorzichtig bent, laat de sticker geen sporen na op de ondergrond. ByJuul is in geen geval aansprakelijk voor schade aan ondergronden of andere oppervlakken waar je de sticker op plakt. De stickers zijn geen speelgoed en niet geschikt voor kinderen onder de drie jaar. 

Aanvulling voor de groeimeter

Lees bovenstaande informatie voor vinylstickers goed door. 

Voor een groeimeter meet je op de muur een hoogte van 149,8 cm af. Doe dit twee keer (naast elkaar) en trek een horizontaal lijntje met een potlood. Je kunt dit voor de zekerheid nog even controleren met een waterpas.

Pak de groeimeter erbij. Wrijf met een pasje over de doorzichtige folie die over de groeimeter zit. Haal voorzichtig de doorzichtige folie van deel 1 af (de sticker blijft aan deze folie plakken). Doe dit voorzichtig, want als een stukje sticker niet goed aan de folie plakt kun je dit op tijd zien en nog eens met het pasje erover wrijven.

Plak de onderkant van de bovenste streep op de horizontale lijn die je net getekend hebt. Kijk goed of hij recht loopt.

Wrijf met je hand de sticker tegen de muur, van boven naar beneden. Wrijf dan weer goed met het pasje over de folie. Trek daarna de folie van de sticker af. Doe dit ook langzaam, zodat je kunt zien of de sticker aan de ondergrond plakt. Soms moet je nog een keer wrijven om de sticker goed te laten plakken. Trek de folie er zo plat mogelijk af.

Pak hierna deel 2. Plak de vierkantjes van deel 2 precies op de vierkantjes van deel 1. Plak dit deel hetzelfde op de muur als deel 1.

Als de meter hangt kun je de vierkantjes van de muur af halen. Wrijf nog een keer goed met het pasje over de sticker, zodat de sticker goed hecht aan de ondergrond.

Herbruikbare stickers

Je kunt de stickers direct van het witte vel afhalen en op je raam plakken. Herbruikbare stickers hechten van twee kanten, je kunt dus zelf bepalen met welke kant je ze op het raam plakt.  Let op dat je raam schoon en vetvrij is, voor het beste plakresultaat. Als je raam niet schoon is, zullen de stickers en vanaf glijden. De folie hecht 'statisch' en met stof er tussen zal dit niet lukken. 

Losse elementen zitten vaak nog in de sticker. Als je de sticker die je nodig hebt, van het witte vel haalt, blijven de losse elementen op het vel zitten. Deze kun je weg gooien. Let op! Soms heb je de binnenkant van een letter ook tussen deze losse stukjes zitten. Deze heb je uiteraard wel nodig. 

Doordat de folie statisch is, is het normaal dat er luchtbelletjes onder de folie blijven zitten. Je kunt dit niet voorkomen, maar wel verminderen. Maak hiervoor je raam nat van te voren (bijvoorbeeld met een plantenspuit). Plak de stickers op het raam en verwijder het overtollige water met een theedoek. 

Plak na gebruik de stickers weer terug op het witte vel. Heb je het vel niet meer? Gebruik van een geplastificeerd vel of een zeer gladde insteekhoes (de stickers plakken op iedere gladde soort plastic). Probeer de stickers in een map of klapper te bewaren zodat ze niet kreuken. 

Plakken ze na enkele keren gebruiken niet meer? Maar ze dan even schoon in wat water met afwasmiddel. Laat ze even drogen op een schone ondergrond. Hierna plakken ze weer als nieuw!

Houtproducten

Houtproducten zijn allemaal verschillend, door de nerven van het hout. De randen van onze houtproducten kunnen, ondanks zorgvuldig schuren, soms nog wat zwart afgeven. Hier kun je met een licht vochtig doekje nog even overheen wrijven. Let op dat het doekje niet nat is, hout kan dan krom trekken. Ook als je bijvoorbeeld een zwart vlekje op het hout hebt kun je dit met een vochtig doekje even weg halen. 

 

 

Veel plezier ermee!

Wij wensen je veel plezier met de producten van ByJuul. Ben je blij met je bestelling? We vinden het leuk als je ons een foto stuurt via mail (info@by-juul.nl), via Facebook (byjuul) of via Instagram (#byjuulwebshop). 

 

 

ACTIECODE 23 april:
Gebruik de code 'cadeau' om 30% korting te krijgen op je volledige bestelling (slechts 1x beschikbaar). 

© 2017 - 2021 ByJuul | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel